(blikk.hu) Süteménnyel és kolbászos szendviccsel tömte magát a karantén alatt a 2012-es brit X-Factor győztese, James Arthur, aki a vírusveszély alatt 108 kilóra hízott. Gyarapodott Janza Kata színésznő is, akinek plusz öt kilót jelentett például az este tízkor felfalt otthon készült lángos. Rengeteg felnőtt nőtte ki a ruhatárát világszerte a korona vírus miatt. De vége a karantén tunyaságnak, bárhol, bármikor ledolgozhatod a felkapott felesleget!

A Mozgástér Mozgalom 5 év alatt 500 ezer mozgáshiányos ember életmódváltását tűzte ki célul, egészségügyi szervezeteket, sportegyesületeket, háziorvosokat és edzőket, edzőtermeket fog össze a szabadidősportok megismertetése, megszerettetése érdekében, hogy egyre kevesebben mondhassák el, hogy nem volt a mozgásra, az egészséges életmódra lehetőségük. Ez a szervezők szerint különösen fontos egy olyan országban, amelyben a statisztikák e téren nem túl kedvezőek, a lakosság több mint 50 százaléka túlsúlyos, és már a gyerekeknél is problémát jelent a rendszeres testmozgás hiánya.

Azokat az embereket akarják mozgásra bírni, akiknek nincs kellő motivációjuk, idejük, esetleg anyagi lehetőségük vagy ötletük. A Mozgástér összekapcsolja a mozogni vágyókat vagy azt csak fontolgatókat a környezetükben lévő lehetőséggel, úgy, hogy egészségi problémájuknak megfelelően szűri, illetve célzottá teszi az ajánlatokat. Különböző programokat ajánl például a magas vérnyomásúaknak, a gerincbetegséggel küzdőknek, a túlsúlyosoknak vagy a fogyatékos embereknek.

A mozgalom 1000 egészségmegőrző mozgásformát, sportot, mozgásprogramot ismertet meg. Elindulnak a játékos kihívások is, amelyekre bárki ingyenesen jelentkezhet, és a kihívásokra jelentkezőket jutalommal, kedvezményekkel ösztönzik a kitartásra.

Fontos, hogy mindenki a megfelelő szintet és mozgásformát válassza induláskor, hiszen a fokozatosság itt sem mellőzhető. Ebben segítséget nyújt, hogy a résztvevők minden mozgásformáról részletes, egészségügyi információkat kaphatnak, az oldalra feltöltött interjúk és beszélgetések keretében házi orvosokkal, gyógytornászokkal, masszőrökkel, szakorvosokkal.

A mozgástér applikációt is indít, amely az állapotfelmérést, egyénre szabott alternatívákat, térítésmentes és kedvezményes mozgásprogramok igénybevételét, tanácsadást, utánkövetést és mentorprogramokat biztosít.

Lesz lehetőség arra is, hogy a Mozgástér pályázatokon keresztül sporteszközökhöz is támogatást nyújtsanak.

A Mozgástér Projekt szakmai együttműködő partnerei a projekt indulásakor: EMMI SE a Medzosz (Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége, a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Magyar Sportmenedzsment Társaság, illetve a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny-, és Szabadidősport Szövetsége), valamint háziorvosok és szakorvosok.

A projektről az érdeklődők itt találnak információkat.

Forrás

%d bloggers like this: