Lazulj velünk Te is két tekerés között!

Elérkezett a #mozgástérBRINGÁSkihívás félideje, így mindannyian megérdemlünk egy kis lazulást…

Kanapé, párnák, plédek, és egy nagy tál popcorn. Ha ezek megvannak, már csak filmet kell választanod. Mi hoztunk is neked öt olyan kerékpáros mozit, melyeket akár azonnal megnézhetsz. Vígjáték, kaland, dráma, akció, vagy életrajzi? Amelyiket szeretnéd!


1. Start két keréken

Breaking Away – amerikai vígjáték, 100 perc, 1979

Napfény, strandolás, csajok, bringaverseny, bulik és lazulás! Minden, amire a gimnázium után négy srác csak vágyhat az utolsó nyáron – a nagybetűs ÉLET előtt… Egy borongós őszi estén Peter Yates alkotása tökéletes illúziója a D vitamin pótlásnak. A filmet online, magyar szinkronnal itt Te is elcsípheted!


2. BMX banditák

BMX Bandits – amerikai-ausztrál kalandfilm, 88 perc, 1983

Nicole Kidman rajóngóknak kötelező darab, hiszen a mára Oscar-díjas színésznőnek ez volt az egyik első filmje. Spoilerezni nem szeretnénk a történetet, de annyit azért elárulunk, hogy főszereplő fiatalok 2020-ban már a családi film kategória mentén kerekeznek.
Online film ITT


3. Hegyek pokla

American Flyers – amerikai filmdráma, 108 perc, 1985

David (David Marshall Grant) és Marcus (Kevin Costner) apjuk halála óta nem találkoztak. David magába forduló fiúvá vált, akit kizárólag a kerékpározás érdekli és különösebb célok nélkül tengődik. Bátyja sikeres és céltudatos férfi, sportorvos, aki még mindig versenyszerűen biciklizik. Amikor hosszú idő után újra találkoznak, Marcus rábeszéli öccsét, hogy induljanak a Nyugat Pokla elnevezésű versenyen a coloradoi Sziklás hegységben, ahol minden rossz mozdulat halálos lehet. A kihívás és a közös felkészülés közelebb hozza egymáshoz a két testvért, David számára pedig egész új távlatok nyílnak.
Online film ITT


4. Fék nélkül

Premium Rush – amerikai akciófilm, 91 perc, 2012

A film bringás futár főszereplőjének valóban nincs fék a bringáján. Ez önmagában is jó sztori, hát még, ha hozzá teszünk egy értékes szállítmányt, számos taxitól hemzsegő New York-i utcát, és egy velejéig korrupt nyomozót. Pergős, akciódús mozi, aminek elejétől a végéig izgulhatunk!
Online film ITT


4+1 A program: Egy legenda bukása

The Program – angol-francia életrajzi dráma, 2015

Nagy valószínűséggel nincs élő ember, aki ne ismerné Lance Armstrong nevét, és ugyanilyen nagy eséllyel hallott már a doppingbotrányáról is. Armstrong karrierje az ígéretes kezdetek után egyre magasabbra ívelt, hogy aztán a sikert sikerre halmozó biciklista életében beüssön a krach: orvosai hererákot diagnosztizálnak nála. Armstrong a sikeres kezelés végére már nem is egy híres atléta életét élte, sokkal inkább magát a megtestesült amerikai álmot. A tündérmesének is beillő hét Tour de France győzelem mögött azonban a sportoló mellett fél tucat különböző teljesítményfokozó, rendszeres vértranszfúzió, és minderről mélyen hallgató orvosok is álltak.
15 év hazudozás után, a mese véget ért. Az álom rémálommá vált, a bálvány ledőlt: Lance Armstrong beismerte bűneit.


A Mozgástér BRINGÁS kihívásba 2020. november 22-ig Te is bármikor be tudsz csatlakozni! Benne vagy?

⬇️ Klikk! ⬇️

%d bloggers like this: