Bemutatkozás

Dobrotka Béla vagyok, az Esések Iskolája ötletgazdája, létrehozója és szakmai vezetője – sikeres Siketlimpiai Érmes Sportszakember, G-judo edző.

A korábbi esésmegelőzési gyakorlatok nem vezettek eredményre egészen addig, míg az Esések Iskolája programját létre nem hoztam a világon elsőként, Magyarországon.

Az esést megelőzni lehetetlen, hiszen nincsen olyan ember, aki életében még soha nem esett el. Ellenben az eséssel járó sérüléseket biztonságos eséstudással könnyedén kivédhetjük.

Én az esésmegelőzés helyett a sérülésmegelőzésre fektetem a hangsúlyt. Ismert mozdulatokból raktam össze olyan könnyen végrehajtható mozdulatokat, majd mozdulatsorokat, amiket bárki képes megcsinálni és a végén megtanulja a leghatásosabb önvédelmet, azaz a saját magára vigyázást!

Vannak embertársaink, akik látás-hallás-mozgás-mentál-halmozottan sérültként élnek közöttünk. Számukra is teljes programot dolgoztam ki, amivel megkönnyítheti életminőségüket. Ez a RehabEsésTan program.

Programomat a világon elsőként akkreditáltam Magyarországon, és a pedagógiai rendszerben is elérhetővé tettem.

Sportolóknak a SportEsésTan program segít felmérni egy adott populációban a sportágban adott jellegzetes sérüléseket, majd meghatározva a kockázati tényezőket és arra stratégiát kidolgozva, sérülésmegelőzési program készülhet a Dobrotka Módszertan segítségével.

Az időseknek prevenciós forradalmat indítottam el azzal, hogy számukra is kidolgoztam a SeniorEsésTant, és eszközök segítségével mindenkinek elérhetővé tettem, megfelelő minőségbiztosítási rendszerrel.

A legfiatalabb korosztálynak az OviEsésTan segít bizonyos reflexek kioldásában, illetve az agyféltekék összehangolásában.

Amikor iskolaéretté válnak, a SuliEsésTan-al tudnak tovább haladni és megőrizni a testi épségüket, illetve továbbfejleszteni azon lehetőségeket, hogy akár bármely sportágat képesek választani, ezzel is segíti magabiztosabbá tenni a diákokat, továbbá a civil életükben is bárhol képesek alkalmazni a biztonságos eséstudást.

Büszke vagyok eddig elért sikereimre: a Somogyikum – Somogyi Érték címre, az állami szintű elismerésként kapott Virtuális Erőmű Program Egyéni Díjára, az országházban átvett Jövő generációjáért díjra, valamint, hogy birtokosa lehetek a Virtuális Egészségközpontnak.

Az Esések Iskolája leginkább a Magyar Szabadidősport Szövetséggel dolgozik együtt szorosan, mivel ez öleli fel a legnagyobb korosztályt – populációt.

Elérhetőségeim


DOBROTKA BÉLA

Honlap: www.esesekiskolaja.hu

Facebook oldal: www.facebook.com/esesekiskolaja


TÖBB BUDAPESTI SPORTSZAKEMBER >>

%d bloggers like this: