A tegnapi pihinap után ma újult erővel jöhet egy kissé intenzívebb mozgás!

Mivel kint nem túl barátságos ma sem az idő, így legyen egy benti edzés, mégpedig kézisúlyzóval.

A kézisúlyzó igen hálás eszköz, többféle méretben is megtalálható nálam, régóta társam a tornák során. Velem ellentétben, ahogy telik az idő, úgy nő a súlyuk 😄

Ahhoz, hogy az edzés számunkra is rendszeressé váljon, nincs szükség feltétlenül konditeremre és drágábbnál drágább eszközökre. Ezek nélkül is szerezhetünk egy kis izmot és fejleszthetjük erőnlétünket, ezáltal sokat tehetünk az egészségünkért, annak megtartásáért vagy éppen javításáért.

Kézisúlyzós edzéssel is hatékonyan égethetjük a kalóriákat.

Arra azonban figyelnünk kell, hogy a választott súly mindenképpen a jelenlegi edzettségi szintünknek megfelelő legyen!

Ha a súly túl könnyű, akkor nem igazán lesz hatásos az edzés, viszont ha túl nehéz, akkor akár sérülést is összeszedhetünk és több kárt okozunk, mint hasznot.

Kezdőknek mindenképpen fél- és max 2 kg közötti súlyt ajánlok karonként, és ha már könnyűnek érezzük a 15- 20 ismétlésszámot a gyakorlatból, akkor váltsunk csak nehezebb súlyra.

Nagyon fontos először megtanulnunk a gyakorlatok helyes végrehajtását, ezt amig berögzül, végezhetjük súly nélkül is. Ne végezzünk semmilyen gyakorlatot görnyedve, hiszen nem a rossz tartásért felelős izmainkat akarjuk erősíteni, hanem éppen ellenkezőleg!

Anita kézisúlyzós edzésének eredményei ❤️

Egészségi szempontból nagyon alkalmas pl. a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére is, de erősíti a csontokat, és kedvezően hat a magasvérnyomás- betegségre, cukorbetegségre és az anyagcserezavarra.

Kapcsolódó elméleti tudásanyag a Moveplay.hu oldaláról:

https://www.moveplay.hu/tag/sulyemeles/content/felsotest-gyakorlatok-kezisulyzoval


A bejegyzés Anita miniDiplomamunkája, melyet a a Mozgástér #SPORTminiDIPLOMA kihívására írt 2021.05.07-én. Az eredeti miniDiplomamunkát itt olvashatod:
https://www.facebook.com/groups/mozgaskihivas/permalink/522538155443410/

%d bloggers like this: