Akik ismernek, tudják, hogy a gyalogláson és a kerékpározáson kívül van még egy nagy szerelmem: a zumba. 🤗

Na de mi is ez a zumba?

A zumba Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, mely fitneszprogram is egyben.

Ezt a táncos mozgásformát Beto Perez találta fel, méghozzá véletlenül. A zumba koreográfiájában megtalálható a salsa, rumba, samba, reggaeton, cha-cha-cha, flamenco, tangó, merengue, hastánc, hip-hop, afrikai táncok és számos más latinamerikai tánc.

Hálát adok edzőnknek, Kiss Viktória ZIN hivatalos zumbaoktatónknak, táncpedagógusnak, hogy városunkban Békésen is megszervezte ezen mozgásforma lehetőségét. Izgatottan mentünk lányommal az első órára, ahol az edző első látásra nagyon szimpatikus volt, s ez az érzés tovább erősödött az évek alatt bennem, bennünk.

Zumbaoktatónk egy igazi Duracel elemmel működő energiabomba, ami kell is egy ilyen tréninghez. A mai napig online órákat tart nekünk, köszönet érte! 🤗🌷

Hihetetlen élvezet önfeledten, felszabadultan rázni magunkat egy vidám közegben, ahonnan garantáltan több energiával távozik mindenki, mint amennyivel érkezett. Itt nem számít, hogy “husi” vagy vékony, 18 vagy 60 éves valaki.

Miért jó zumbázni?

  • Segít a mindennapi stressz leküzdésében, segít az ellazulásban;
  • számomra, mint 2-es típusú cukorbetegnek, segít a vércukorszint normalizálásában;
  • Jótékonyan hat az ízületek rugalmasságára;
  • memóriát fejleszt;
  • általános közérzetjavító hatása van.

Ha egészségmegőrzés szempontjából kezdünk el mozogni, olyat kell találnunk, ami nem válik monotonná, ugyanis a monotonitás az egyik fő oka a sportolás befejezésének.

Mindenkinek őszintén ajánlom, hogy ha eddig még nem tette, próbálja ki ezt a mozgásformát!

Kapcsolódó videó a Moveplay.hu oldaláról:


A bejegyzés Kati miniDiplomamunkája, melyet a a Mozgástér #SPORTminiDIPLOMA kihívására írt 2021.05.07-én. Az eredeti miniDiplomamunkát itt olvashatod:
https://www.facebook.com/groups/mozgaskihivas/permalink/522522415444984/

%d bloggers like this: