A mai napon épp a gyártó üzemben dolgoztam, amikor egy kollégám megszólított, majd megdicsért:

“Nóri, te aztán jó sokat mozogsz!”

És valóban, mindig megyek valamerre: a futás mellé az utóbbi időben felvettem a repertoárba a kerékpározást is, hosszabb távokon is, nem csak a piacig.

Ez szép és jó, de egy baj van vele, csípőtől lefele erősödöm, a combjaimon, vádlimon látom a változást, de mi lesz így a felsőtesttel? A csirkeszárnyakra is ráférne néha egy kis repülés.

Ehhez pedig a Mozgástér Sportegyesület javaslatára a moveplay.hu oldalon található edzésvideók közül egy “alapot” választottam:

A súlyzós edzés segít formálni a karokat és erősíteni a vállakat, miközben zsírégető hatása is van, hiszen egy helyesen kivitelezett súlyzós edzés után megemelkedik az alapanyagcsere, és ha megfelelően táplálkozunk, akkor a szervezetünk a fokozott energiaigényét a zsírraktárakból fogja pótolni.

Mindenkinek azt javaslom, kezdjen bele a felső végtagok erősítő edzésébe, de ha nincs otthon súlyzó, akkor se ijedjünk meg: csak fogjunk két fél literes palackot, töltsük fel vízzel, és mehet is az edzés!


A bejegyzés Nóra miniDiplomamunkája, melyet a a Mozgástér #SPORTminiDIPLOMA kihívására írt 2021.05.13-án. Az eredeti miniDiplomamunkát itt olvashatod:
https://www.facebook.com/groups/mozgaskihivas/permalink/525940488436510/

%d bloggers like this: