Szeretném nektek bemutatni és népszerűsíteni ezt a kitűnő sportágat, a Nippon Zengot.

Hogy mit is jelent a Nippon Zengo? „Építsd újra önmagad!”

Ez egy japán eredetű kifejezés, amelyet a szentesi Shihan Brezovai Sándor 7. danos karate Mester alkotott meg.

Az őrület 2007-ben indult, és a 2015-2016-os években a tagsága már meghaladta a 10 000 főt is. Én személy szerint 2015- ben ismerkedtem meg a sportággal és kisebb kihagyásokkal a mai napig űzöm.

Shihan Brezovai Sándor, Kyokushin Karate Mester, a világ Kyokushin karatéjának egy kimagasló személyisége. Magyarországon az egyetlen, a világban pedig azon nagyon kevesek közé tartozik, akik Japánban élt és bentlakó tanítványként tanult a Kyokushin karate alapítójától. Ezeket a karate mozdulatokat ötvözte a Mester az alap aerobik elemekkel, lépésekkel, és így született meg elsődlegesen nők és háziasszonyok részére kialakított fogyasztó, alakformáló, erősítő tömegsport-program: a Nippon Zengo.

Az első pár edzés nem volt túl könnyű.

Ismerkedni kellett a lépésekkel, rúgásokkal, ütésekkel – sokszor ezt mind egyszerre. Bevallom, én néha azt sem tudtam merre vagyok arccal… De szerencsére rövid időn belül elsajátítható a technika, és mivel az edzések alkalmával ütéseket és rúgásokat tanulunk, így nem csak kimondottan nőknek, de férfiaknak is éppen úgy ajánlott.

A Nippon Zengo beszippantott, az életem része lett. ❤

Nagyon jó állóképesség fejlesztő mozgásforma, az edzések pörgős zenére folynak, remek hangulatban, igazán jó kis csapatban. Az edzések intervallumosak, váltakoznak a dinamikus erősítő gyakorlatok és a dinamikus feszesítő gyakorlatok. Nem mellesleg jó kondícióra és minimális önvédelmi alapismeretekre is szert lehet tenni.

A Nippon Zengo az erő- és állóképességet javítva egy erős kardió edzéssel is felér. Életmód váltásnak is teljesen megfelel, rendszert visz az életünkbe, stresszoldó és hatékony zsírégető.

Összegzés

A Nippon Zengo egy olyan tömegsport program, mely küzdősportos alapokon nyugszik, ötvözve azok mozdulatait az alap aerobik mozdulatokkal.

Pörgős, dinamikus, egy percét nem lehet megunni, és az edzés végére garantáltan nem marad póló szárazon!

Egyszer megkérdezték tőlem: mit is csinálunk itt? Röviden… ütünk, vágunk, rúgunk, de nem harapunk. 😄

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy kis városunkban személyesen is találkozhattam a Mesterrel, aki eljött egy edzésünkre és végignyomta velünk. 🙏😉 Természetesen nem ez volt az utolsó találkozás, hiszen minden évben van Nippon Zengo fesztivál, több száz résztvevővel, amiket nem lehet kihagyni, hatalmas élmény.

Remélem, sikerült felkelteni az érdeklődésedet. Nézd meg a videókat, és próbáld ki te is!👌

Fontos: Mivel a “Nippon Zengo” jogvédett, így előzőleg engedélyt kértem a név felhasználására és az ismertető megírására.

Önvédelemmel kapcsolatos mozgásformák és hasznos tudás a MovePlay.hu oldalán: https://moveplay.hu/trainer/dobrotka-bela


A Nippon Zengo – mint mozgásforma – nem szerepel a MovePlay.hu oldalán, így ez a miniDiplomamunka alapvetően nem felel meg a SPORTminiDIPLOMA kihívásunk szabályainak.
Azonban a kihívás céljának – hogy minél több emberhez eljuttassuk a mozgás fontosságának üzenetét és minél többekkel megismertessük a rendszeres sportolás örömét – annál inkább megfelel.
Ezért örömmel fogadtuk – és elfogadtuk – Ildikó miniDiplomamunkáját, és vele együtt mi is arra bíztatunk: próbáld ki magad te is, egy Nippon Zengo edzésen!

A bejegyzés Ildikó miniDiplomamunkája, melyet a a Mozgástér #SPORTminiDIPLOMA kihívására írt 2021.05.23-án. Az eredeti miniDiplomamunkát itt olvashatod:
https://www.facebook.com/groups/mozgaskihivas/permalink/531211421242750/

%d bloggers like this: