A nyújtást és fontosságát senkinek sem kell bemutatni, aki rendszeresen, edző segítségével sportol, biztosan ezzel zárja a gyakorlatot.

De aki egyedül edz, ő is biztosan gyakran alkalmazza, hiszem azon felül, hogy a terhelés alatt levő izmokat fellazítja, a folyamatos nyújtás segít abban is, hogy az izmaink teljesítőképességének határait is egyre szélesebbre tágítsa.

A moveplay.hu oldalon több nagyszerű videó is megtalálható, statikus és dinamikus nyújtás egyaránt, most mégis inkább egy cikket hoztam, ami felkeltette a kíváncsiságomat:

Klikk!

A fenti cikkben szuper, könnyen kivitelezhető gyakorlatok találhatóak, megyek segítségével *állítólag* az olyan kis kötött töltött galambok képessé válhatnak a spárgára, mint én.

Nem is várom, hogy a sült galamb a számba repüljön, neki is álltam a gyakorlatoknak, amíg még tart a spárgaszezon.

A gyakorlatok két célterületre fókuszálnak, a csípőmobilitás javítására, illetve a combhajlító és a csípőhorpasz lenyújtására.

Jól el is tekergették magam, amíg megnéztem egy részt a Kung Fu Pandából, de azért érzem, hogy ezeket a gyakorlatokat minden nap elvégezni nem lesz könnyű, kelleni fog a csirkecomb és a farhát is. — motivált.


A bejegyzés Nóra miniDiplomamunkája, melyet a Mozgástér #SPORTminiDIPLOMA kihívására írt 2021.05.25-én. Az eredeti miniDiplomamunkát itt olvashatod:
https://www.facebook.com/groups/mozgaskihivas/permalink/532631431100749/

%d bloggers like this: