Ahoz, hogy rendszeresen mozogni kezdj, mindennél előbb azt kell eldöntened, hogy milyen mozgásformák iránt érdeklődsz, mi az, ami boldoggá tesz miközben mozogsz.

Nagy segítségedre lehet a döntésben, ha megismered a különböző mozgásfajtákat, a hatásaikat, hogy melyik sport mely izmaidat edzi, mik a jótékony hatásai és nem árt, ha egy-kettőt otthon is kipróbálsz mielőtt beiratkozol egy konditerembe.

Ha magadra ismertél, szerintünk a MovePlay projekt az, amit pontosan neked találtak ki!

MovePlay projektet részben a pandémia ihlette, részben pedig egy program abban a sorban, amelyben a MASPORT innovatív kezdeményezései szerepelnek. 

Amikor 2020-ban elindult a vírusjárvány, látni lehetett, hogy szükség lesz majd olyan alternatív megoldásokra, amelyek segítik a rendszeresen mozogni vágyó embereket abban, hogy a korlátozott fizikai lehetőségek ellenére támogatva legyenek a heti rendszerességű egészségmegőrző mozgás tevékenységeik végzésében.

Így került kialakításra a MovePlay termék, amelynek a fókuszában online mozgástartalmak (edzésvideók) és egy komplex tudástár (szakmai kiadványok) áll.

Negyven mozgásformában több mint 1000 videó, valamint több mint 200 szakmai kiadvány segíti a MovePlay felhasználóit abban, hogy akár előre megtervezett edzésvariációkat vegyenek igénybe, térítésmentesen, a MASPORT http://www.moveplay.hu platformján keresztül. 

Előre kidolgozott koncepció mentén ennyi online mozgástartalom egy helyen még nem került összegyűjtésre, és mivel a Szövetség nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a MovePlay felületen keresztül elérhető tartalmak komplex módon támogassák a felhasználókat, így az edzésvideók mellett a szakmai kiadványok egyaránt rávilágítanak egy-egy mozgásforma egészségügyi hátterére, valamint az adott mozgásforma kialakulására, történetére, és érdekességeire.

A Magyar Szabadidősport Szövetség célja, hogy a visszajelzések és tapasztalatok leszűrése után a jövőben bővítse a mozgásformákat, és a MovePlay, jelenleg is alkalmazott módszertana mentén, folyamatosan vonjon majd újabb és újabb sportágakat, valamint egészségfejlesztésre alkalmas mozgásformákat.

A Magyar Szabadidősport Szövetség http://www.moveplay.hu honlapján lévő edzésvideók használata INGYENES, de pár másodperces regisztrációhoz kötött. 

Biztonsági ajánlások

 • Minden óra előtt nézd meg, milyen eszközre lesz szükséged és készítsd elő azokat!
 • Kényelmes öltözetben végezd a gyakorlatokat! 
 • Bekötött, megfelelő cipőben, vagy tapadós zokniban, semmiképpen ne papucsban végezd a gyakorlatokat!
 • Ne feledd: a csúszós padló veszélyes!
 • Alakíts ki elegendő helyet magadnak a tornázásra és még nagyobb helyet a táncra!
 • Ha van kicsi, könnyű szőnyeg, ami elmozdulhat, felgyűrődhet, tekerd fel, rakd félre, csökkentve ezzel a botlás veszélyét.

Ne végezd a gyakorlatokat

 • kezeletlen magas vérnyomás esetén;
 • lázas állapotban;
 • ha gyulladás van a szervezetben;
 • ha alkoholt fogyasztottál; 
 • amennyiben egészségügyi problémájd van, előzetesen kérdezd meg orvosod, gyógytornászod;
 • gerinc eredetű sugárzó fájdalmat, végtagzsibbadást érzel;
 • csípő vagy térdízületi protézissel rendelkezel.

Tipp: A telefon legyen feltöltve és kézközelben, hogy bármi adódó gond esetén segítséget kérhess!

%d bloggers like this: