“Azok az emberek, akik nagyon keveset, vagy egyáltalán nem mozognak.”

MOZGÁS SZÓTÉR

Ne kerteljünk: nem mozogsz eleget.

Igazából alig-alig jutsz el odáig, hogy akár csak fél órát a mozgásnak szentelj, és úgy érzed, lehetetlen ezen változtatnod.

De ha eljutottál addig, hogy most ezeket a sorokat olvasod, az azt jelenti: szerencsére tévedsz!

Az egyik lehetőség, hogy magadtól keveredtél ide.
Ebben az esetben nem akarod cserben hagyni az egészséged, csak eszköztelennek érzed magad.

Az is lehetséges, hogy egy ún. mozgolódótól jött az ötlet.
Ha így van, már most megtapasztalhattad, milyen az, mikor egy közösség tagjai felelősséget vállalnak egymásért, másokért. 

Bárhogy is történt, vedd ezt egy jelnek, és kérjük, vedd komolyan.
Tudd, hogy nem fordíthatjuk el a fejünket, amikor az egészségünkről van szó. Itt vagyunk, együtt vagyunk, és ezáltal felelősséggel tartozunk magunkért és egymásért is. 

Most egy olyan közösség területére csöppentél, amelynek számos fontos célkitűzése van. Ezek közül azonban a legfontosabb a Te egészséged!
Azért a tied, mert a mozgásszegény életmóddal járó kockázatok – ezt nem hallgathatjuk el – téged fenyegetnek a leginkább. 

Ezek a kockázatok:

  • az elhízás
  • a szív- és érrendszeri betegségek
  • a cukorbetegség
  • a mozgásszervi megbetegedések
  • a daganatos megbetegedések
  • az ezekkel együttjáró levertség, depresszió

Egyik sem hangzik túl jól… és nem is azért írtuk le, hogy megnyugodj. 

Viszont félned sem kell!
Ha később kicsit jobban megismered a közösség működési elvét, látni fogod: itt igazából VALÓBAN minden rólad szól.
Képzeld csak el: egy mozgás nagykövet azért riadóztatja a rendszeresen mozgó tagokat, hogy azok nehogy véletlenül elmulasszák mozgósítani a közösség mozgolódóit, akiknek a feladata, hogy Rád figyeljenek.
(Ha ezeket a kifejezéseket még nem ismered, a mozgás szótér segít gyorsan megérteni a legfőbb jelentéstartalmukat.)

Lehet egy ilyen hívásra nemet mondani?

Ugye, hogy nem? Nem is érdemes!

Azon kívül, hogy a fent pontokba szedett kockázatok – hidd el, sokkal többet is írhattunk volna – ne fenyegessenek, számos más okból is érdemes megfontolnod, hogy közösségünkhöz kapcsolódj:Megtartó erőt – olyanokkal találkozhatsz, akik a tiedhez hasonló helyzetből jutottak el egy megnyugtatóbb, biztonságosabb stádiumba. Tisztában vannak a nehézségeiddel és tudják, mikor, hogyan kell feléd lépni, hogy velünk maradj..

Tudásátadás
2-3 hetente mozgás kampány keretei között ismerkedhetsz meg a legkülönbözőbb mozgások, gyakorlatok, sportok fiziológiai és mentális hatásaival. Neked a számodra legmegfelelőbbeket kell kiválasztanod ezek közül, amiben mi segítséget nyújtunk.

Kedvezménycsomagot
A Mozgástér megkeresi azokat a sportszer gyártókat, forgalmazókat, létesítmény üzemeltetőket és fenntartókat, amelyek szintén felelősséggel viseltetnek a népesség egészségügyi állapota iránt, és ezért kedvezményeket biztosítanak.

Mozgásos eseményeket, élményeket
A Mozgástér maga is rendszeresen szervez olyan alkalmakat, ahol új sportokkal, mozgásformákkal ismerkedhetsz meg, és ezekkel kapcsolatos gyakorlati és elméleti ismereteket sajátíthatsz el. 

Állapotfelmérés
Számítunk rá, hogy lelkesen veszel részt ezekben a közösségi mozgásos eseményekben. Fontos ugyanakkor, hogy tisztában légy a határaiddal.
Annak érdekében, hogy egy-egy sportsérülés, húzódás, akár csak komolyabb izomláz miatt ne kelljen a partvonal mögött maradnod, állapotfelméréseket és ehhez kapcsolódó tanácsadást végzünk.

Online konzultáció
A Mozgástér fontos tagjai a mozgás coach-ok, akik segítséget nyújtanak számodra, ha elakadtál.

%d bloggers like this: